művész


Topor Tünde
3

Topor Tünde

Született: 1962 január 25.

művészettörténész
Budapest, 1962. január 25.

1989: Eötvös Loránd Tudományegyetem, művészettörténet-magyar szak.
A Képzőművészeti Alap ösztöndíjával két évet töltött a művészettörténet tanszéken. Közben a klasszikus modern magyar festményeket kiállító és forgalmazó Qualitas Galéria művészettörténészeként is dolgozott: kiállítást rendezett a Római Iskolához tartozó művészek, majd Korb Erzsébet,…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

művészettörténész
Budapest, 1962. január 25.

1989: Eötvös Loránd Tudományegyetem, művészettörténet-magyar szak.
A Képzőművészeti Alap ösztöndíjával két évet töltött a művészettörténet tanszéken. Közben a klasszikus modern magyar festményeket kiállító és forgalmazó Qualitas Galéria művészettörténészeként is dolgozott: kiállítást rendezett a Római Iskolához tartozó művészek, majd Korb Erzsébet, Emőd Aurél, Vaszary János műveiből.

1991-1993 között számos kortárs művészetről szóló tv-műsor készítésében vett részt (Kultúr-ember sorozat), ill. Révész L. Lászlóval közösen forgatta a Vaszary Cirkuszáról szóló kisfilmet.
1995-ben saját művészeti konzultációs céget hozott létre Vendemiaire néven (Branczik Mártával, Valkó Margittal). Több írását az Új Művészet és a Balkon közölte. ~ írta a szentendrei Erdész Galéria 1994-es Rippl-Rónai kiállításának katalógusát, ill. a Magyar Külkereskedelmi Bank gyűjteményét feldolgozó katalógus egy részét. Számos cikket publikált kortárs művészekről, külföldi kiállításokról.

Topor Tünde és Winkler Nóra tárlatvezetése

Topor Tünde és Winkler Nóra tárlatvezetése

Ludwig Múzeum
  • Művészettörténész

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!