művész


Túri Lajos LUI
2

Túri Lajos LUI

Előadóművész, énekes, zeneszerző, szövegíró, zenei- és filmproducer.

1951 március 21-én született. Nagyapja Demeter Sándor híres hegedűművész volt

Hegedűlni és gitározni tanult, de játszik dobokon is.

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Előadóművész, énekes, zeneszerző, szövegíró, zenei- és filmproducer.

1951 március 21-én született. Nagyapja Demeter Sándor híres hegedűművész volt

Hegedűlni és gitározni tanult, de játszik dobokon is.

Vegyipari technikumba és jazz konzervatóriumban tanult, és elvégezte a Magyar Rádió Könnyűzenei Stúdióját és OSZK működési engedélyt szerzett.

Több száz rögzített hangfelvétele van, dalokat ír, segélylemezeket készít, koncerteket szervez, de fellépett már börtönben is.

Írt dalokat többek között az Irigy Hónaljmirigynek, Zalatnay Saroltának, Zoltán Erikának stb. Kaméleon hangú énekes, ahogy a szakmában nevezik. Zámbó Jimmy legendás tenorjától Louis Armstrong basszusáig bármilyen hangmagasságban s színben képes énekelni.

1969 -1976 között a következő országokban: Németország, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Svájc, énekel, dobol, zenekarokban (Galaxis együttes) és szólistaként gitározik.1951 március 21-én született. Nagyapja Demeter Sándor híres hegedűművész voltHegedűlni és gitározni tanult, de játszik dobokon is.

Számos fesztiválon lépett fel és nyert díjat Máltától Bulgáriáig.(1981 Málta FIDOF fesztivál- közönségdíj, 1984 Arany Orfeusz fesztivál- első helyezés, Madridban a Philips fesztiválon elgyerte a kritikusok díját.

Magyarország, eddig egyetlen FIDOF- Grammy díjas előadóművésze.

1984-ben az USA Missouri államában, Kansas Cityben kapta az elismerést.1985-ben az USA-ban az Independence fesztivál első helyezettje volt. 1986-ban Afrikában turnézott.

Közel 40 éves pályafutása során számos televíziós és rádiós műsorban szerepelt.

A Madách Színház legendás Macskák című darabjában Mefisztotelész szerepét alakította.

Énekelt többek között a legsikeresebb amerikai műfaj a country egyik legismertebb képviselőjével, az énekes, dalszerző, producer és színész Kenny Rogerssel.

Eddig megjelent 18 CD-je és 147 videoklippje.

Annak idején a leghíresebb pesti éjszakai mulatók sztárja volt, többek között fellépett a Savoy bárban, a Moulin Rouge-ban, a Béke Orfeumban, Casanova bárban, és a Belvárosi Mulatóban.

A kiváló énekes KMFAP és Ordo Hungariae lovag s jótékonysági rendezvények szervezője. Szívesen lép fel családi eseményeken születésnapokon, névnapokon, házassági évfordulókon, leány- s legénybúcsúkon.

Könyv róla: Zelina György: Túri Lajos – Lui (Dekameron könyvkiadó)

KÁVÉHÁZ A VÉN FIÁKERHEZ

KÁVÉHÁZ A VÉN FIÁKERHEZ

Turay Ida Színház
  • Zongora

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!